Sant Joan i la seva màgia

El propòsit principal del ritual de Sant Joan és donar la benvinguda a l’estiu i celebrar el poder del sol i la natura en la màxima esplendor. Es creu que durant la nit de Sant Joan, la barrera entre el món terrenal i el món espiritual es torna més prima, cosa que permet una major connexió amb el diví i la manifestació de desitjos i propòsits, és per això que  en moltes tradicions esotèriques i espirituals, Sant Joan és considerat un moment potent per a la pràctica de ritus i la realització de treballs màgics.

A continuació parlaré d’ alguns dels aspectes més destacats en aquest sentit:

  1. Energia solar: Sant Joan està associat amb el solstici d’estiu, quan el sol està en el seu punt més alt al cel. El sol simbolitza la llum, la vitalitat, la consciència i el poder. Durant aquesta època, les energies solars són especialment fortes i es creu que poden recarregar i revitalitzar el cos i l’ànima.
  2. Transformació i renovació: El solstici d’estiu marca un punt de transició, el moment en què la llum comença a disminuir i els dies es fan més curts. A nivell simbòlic, això representa la transformació, l’acceptació del canvi i la renovació personal. És un moment propici per a deixar anar el que ja no ens serveix i obrir-nos a nous inicis i oportunitats.
  3. Purificació: Tradicionalment, les fogueres i les espelmes de Sant Joan s’han utilitzat per a purificar i netejar les energies negatives. Es creu que saltar per sobre del foc o deixar cremar objectes vells i negatius ajuda a alliberar-se de les influències indesitjables i aporta claredat i purificació a la vida.
  4. Connexió amb els éssers espirituals: Com he mencionat abans, durant la nit de Sant Joan, es creu que el vel que separa el món físic del món espiritual esdevé més prim, facilitant així la comunicació amb els éssers espirituals i les energies superiors. És un moment propici per a realitzar rituals, cerimònies i meditacions per a connectar amb guies espirituals i àngels.
  5. Intencions i manifestació: Durant el ritual de Sant Joan, moltes persones escriuen els seus desitjos i intencions en paper i els llencen al foc. Això es fa amb la creença que les flames portaran els desitjos cap al món espiritual, ajudant a materialitzar-los i atraure-los a la vida de manera màgica.

En aquesta festivitat, s’encenen fogueres i es realitzen diferents rituals, com saltar sobre les flames, cremar objectes vells o escriure desitjos en paper i llençar-los al foc. Aquestes pràctiques simbòliques representen la purificació, la renovació i l’alliberament del que és antic per donar pas al que és nou.

El ritual de Sant Joan també s’associa amb la protecció i la purificació. Es creu que les fogueres i les espelmes enceses durant la nit de Sant Joan tenen el poder d’espantar els mals esperits i les energies negatives, així com de brindar protecció i bona sort per a l’any vinent.

En resum, el ritual de Sant Joan serveix per celebrar l’arribada de l’estiu, honorar el sol i la natura, connectar amb allò diví, purificar i renovar energies, protegir-se del que és negatiu.

És un moment propici per a realitzar treballs màgics, practicar la meditació, establir intencions clares i obrir-se a l’energia renovadora de l’estiu.

sobre mi

Em dic Lídia, em considero una buscadora incansable del sentit de la vida, somiadora, idealista i poc conformista. Sóc inquieta i emprenedora per naturalesa. I fent honor al meu nom, sóc líder i lluito pel meus ideals.

Feu un comentari

Com et poden ajudar les espelmes?

Lectura de les nostres espelmes

Una de les particularitats de les nostres espelmes és que tenen una lectura pròpia, és a dir, un cop l’espelma s’ha consumit podem llegir el missatge que ens dóna.

És un missatge que va directe a la nostra ànima, és una manera de comunicar-nos amb el nostre inconscient, amb allò que, a vegades, no veiem a simple vista o que no volem veure… aquesta lectura està enfocada sempre a ajudar-nos a evolucionar.
Des d’espelmes Dalí no entenem la lectura de les nostres espelmes com una predicció del futur, sinó com un avís, una pista de què podem fer per estar més en harmonia.

Descobriu-ne més des de Espelmes Dalí

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint